ZWART GOUD LANCEERT KUNSTWANDELING

Het Maasmechelse festival Zwart Goud, dat deze zomer niet kon doorgaan door de coronamaatregelen, pakt uit met een kunstwandeling. Er werden 4 kunstinstallaties op het terrein van Connecterra geplaatst die gedurende de hele maand september te bezichtigen zijn.

Het muziekfestival Zwart Goud ging normaalgezien de laatste zaterdag van juli door onder de mijnschachten bij Connecterra, maar zag zich genoodzaakt om de editie te verplaatsen naar 2021. Om de zomer niet zomaar verloren te laten gaan zocht de organisatie naar een coronaproof alternatief aanbod. Er werd een mini online-festival georganiseerd en er werden festivalpakketjes aan huis geleverd. Om de zomer af te sluiten besloot de organisatie het over een compleet andere boeg te gooien en een kunstwandeling te lanceren op de festivallocatie. 

MAASMECHELSE KUNSTINSTALLATIES

Zwart Goud wil zich niet enkel focussen op muziek maar wil ook andere kunstdisciplines in de kijker zetten. Daarom ging de organisatie op zoek naar zes beeldende kunstenaars. Ze hebben zeer uiteenlopende achtergronden en leeftijden, maar hebben allen wel een link met Maasmechelen en het mijnverleden. 

Alexander Bischops, Iris van der Heijden, Benjamin Miermans, Lore Vandeboel, Pollie Gregoor en Roosje Chini werden gevraagd om een kunstwerk te creëren geïnspireerd op de belangrijkste pijlers van Zwart Goud: natuur, ecologie en het Maasmechelse mijnverleden. Dit resulteerde in vier installaties, verbonden door een korte wandeling door het natuurgebied. 

Vanaf zaterdag 5 september elke dag te bezichtigen tussen 10.00u en 18.00u. 

Locatie: toegangspoort Connecterra. 

Inkom: 3 euro, gratis toegang met abonnement Connecterra.

Copyright foto’s: Giulia Sebastiani

Gepubliceerd op vrijdag 4 september 2020 10.07 u.