Museum van de Mijnwerkerswoning

Ontdek hoe de mijnwerkers leefden. “Alsof de kompel thuis gaat komen…”: Dit is de indruk die men in deze goede kamer, woonkeuken en slaapkamers krijgt. De bemeubeling, de versieringstechnieken, de voortuin en achtertuin getuigen enerzijds van de creativiteit van de bewoners van verschillende nationaliteiten en anderzijds van het gecontroleerde wonen onder de ogen van alziende bazen.

Tussen de gevels van de schoolgebouwen krijgt men een eerste uitzicht op de mijnwerkerstweewoonst waarin het museum van de mijnwerkerswoning werd ondergebracht. Dit pand op de hoek van de Marie-Joséstraat en de Dopheidestraat dateert van 1925. De linkerwoning werd in de stijl van die dagen heringericht.

De gidsen zijn bewoners van deze cité. Zij plaatsen hun eigen sociaalhistorische verhaal op een boeiende wijze in het passende decor.

Openingstijden
van april tot september: zaterdag en zondag van 14u tot 18u
van oktober tot maart: alleen op zondag van 14u tot 18u

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Museum van de Mijnwerkerswoning

Inschrijven

Bel naar
+32 89 76 98 88

Organisatie

Stichting Erfgoed Eisden

Dienstverlening Lokaal bestuur Maasmechelen na afspraak

De dienstverlening in het gemeentehuis en het Sociaal Huis verloopt volgens de normale openingsuren. Door de coronamaatregelen kan u enkel na telefonische afspraak bij ons terecht.

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
sluiten