Energie besparen

Vanaf januari 2020: Energiehuis Limburg

Bij het digitaal energieloket van het Energiehuis Limburg of aan het woon- en energieloket in het gemeentehuis krijgt u een antwoord op uw vragen rond energie(besparing). 

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger? Hoe werkt een digitale meter? Wat ben ik met een woningpas? Op welke premies heb ik recht? Op deze en alle andere vragen over energie krijgt u een antwoord bij het Energiehuis Limburg.

Ook krijgt u er begeleiding en ondersteuning wanneer u gaat investeren in energiebesparende maatregelen, als u wil renoveren of uw woning wil aanpassen. Tot slot komt u er alles te weten over voordelige energieleningen. 

Iedereen die energiebesparende maatregelen wil uitvoeren, kan best eens langs het woon- en energieloket passeren. Er zijn nog steeds premies van de Vlaamse overheid of Fluvius waarop ook u misschien recht hebt. Mogelijk heeft ook u recht op een voordelige Vlaamse energielening of Limburgse renovatielening aan 0% intrest. Bovendien krijgt u bij deze voordelige leningen altijd gratis advies over uw investeringen en ondersteuning bij het aanvragen van premies.

U kan aan dit loket ook een VREG-test laten uitvoeren. Na deze test is het duidelijk welke energieleverancier het voordeligst voor u is. Vraag zeker ook eens na of u in aanmerking komt voor een gratis energiescan of waterscan. Zo’n scan levert vaak heel wat energiebesparing op en dus ook een lagere energiefactuur.

Een bezoek aan het woon- en energieloket is gratis. Voor advies over premies is het handig dat u uw belastingbrief van 2 jaar geleden meebrengt en de offertes of facturen, als u die hebt. Wie een VREG-test wil laten uitvoeren brengt best de meest recente afrekening van gas en elektriciteit mee.

Meer info
Woonloket in Maasmechelen
Iedere donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur
vrij toegankelijk
0478 37 56 83
www.energiehuislimburg.be

Waarvoor kunt u bij ons terecht?