Fietsen naar het werk

Fietsen is gezond voor jou én je omgeving. Woon je op fietsafstand van het werk, maar kom je toch altijd met de auto? Laat je overtuigen door de voordelen van fietsen naar je werk en volg het voorbeeld van onze fietsende collega’s.

Fiets jezelf gezond

Het effect van dagelijks bewegen op je gezondheid is onschatbaar. Door regelmatig te fietsen verbetert je weerstand en vermindert de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten.

Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt je fitheid vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen).

Fietsen is bovendien een goede manier om overgewicht te voorkomen. Dagelijks 30 minuten fietsen op een gemiddeld tempo van 18 km/u levert 150 kcal extra verbruik op.

Fit in je hoofd

Wie met de fiets naar het werk komt, voelt zich vaak beter en heeft een “fris” hoofd. Fietsen heeft aantoonbare effecten op stress en depressie. Als je fietst maak je de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Met fietsen is dit een natuurlijk proces zonder bijwerkingen. Fietsen geeft je dus een goed gevoel!

Bespaar geld

Fietsen naar je werk is een goedkope manier van transport. De kosten van het fietsen zijn natuurlijk erg afhankelijk van het soort fiets; een elektrische fiets is duurder in onderhoud en kost meer energie omdat de accu opgeladen dient te worden.

Daarnaast heb je recht op een fietsvergoeding van 0,25 euro/km en je bespaart op dure brandstof voor je auto.

Geen parkeerproblemen

De fietsinfrastructuur en -cultuur verbetert steeds meer en met de fiets kun je meestal parkeren voor de deur.

Aan het gemeentehuis wordt in de herfst van 2022 een afsluitbare, overdekte fietsenstalling geplaatst, met een laadpunt voor elektrische fietsen.

Duurzaam

Fietsen is een gezonde manier om je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Je auto laten staan en op je fiets stappen draagt bij aan schonere, gezondere lucht.

Ook het Lokaal Bestuur zet in op een veilige fietsinfrastructuur en duurzame mobiliteit. Zo is er op het gemeenteplein al een eerste Hoppinpunt geïnstalleerd, met onder meer een overdekte fietsenstalling, een fietsherstelkit en laadpunten voor de elektrische fiets.

MAASMECHELEN VLAMT VOOR DE WARMSTE WEEK

sluiten