Huiswerkondersteuning

Huiswerkmomenten zorgen in vele gezinnen voor conflicten.
Kleine conflicten die dan uitmonden in een eeuwige strijd tussen ouders en kind waardoor het huiswerkmoment nog vermoeiender wordt.

De gemeente Maasmechelen heeft samen met de basis- en secundaire scholen een gezamenlijke visie ontwikkeld over huiswerkondersteuning.

Huiswerkondersteuning is geen bijles. In het geval van bijles ligt de nadruk op het extra uitleggen van leerstof. Bij huiswerkondersteuning wordt het kind geholpen met het plannen en uitvoeren van het huiswerk.

Heel wat basis- en secundaire scholen in Maasmechelen organiseren met ondersteuning vanuit de gemeente Maasmechelen huiswerkondersteuning op school.

In heel wat scholen is er een ‘huiswerkklas’ waarin een kleine groep kinderen/jongeren huiswerk maakt met begeleiding van een leerkracht uit de school. De huiswerkklas is bedoeld voor kinderen/jongeren die het moeilijker hebben om zelfstandig te werken of waar thuis geen goede omgeving is om huiswerk te maken. De school selecteert de kinderen die dit nodig hebben en bespreekt dit met de ouders.

Heb je vragen over huiswerkondersteuning? Vraag naar de huiswerkklas in je school. Is deze er niet dan kan de school je kind doorverwijzen naar de huiswerkondersteuning die georganiseerd wordt door de dienst flankerend onderwijs en educatie in Maasmechelen.

Kijk hier naar het filmpje met tips rond huiswerkondersteuning (voor ouders)

Tips hoe jij als ouder je kind kan begeleiden bij het huiswerk (affiche)

SUPERCOACHES GEZOCHT VOOR HET BEGELEIDEN VAN HUISWERK

Je hebt wat tijd over en je wil jezelf graag inzetten voor kinderen en jongeren?

Voor het schooljaar 2021-2022 zoeken we een aantal pedagogisch geschoolde vrijwilligers of studenten in opleiding voor het begeleiden van huiswerk.

Het is de bedoeling om gedurende het schooljaar (uitgezonderd de schoolvakanties) wekelijks één of meerdere momenten beschikbaar te zijn.

Voor jouw inzet ontvang je een vergoeding.

Ben jij degene die we zoeken? Neem dan zeker contact met dienst Onderwijs en educatie.