Identificatie van paarden

De identificatie is wettelijk verplicht sinds 2008 voor ieder paard dat op het Belgisch grondgebied verblijft:

  • Elk veulen dat op Belgisch grondgebied verblijft;
  • Elk paard uit een andere lidstaat dat definitief op het Belgisch grondgebied binnengebracht wordt, dient binnen de 20 dagen na aankomst ge├»dentificeerd te worden;
  • Elk paar uit een derde land dat definitief op het Belgisch grondgebied binnengebracht wordt, dient binnen de 3 maanden na aankomst ge├»dentificeerd te worden.

Definitieve introductie wordt beschouwd als introductie op het Belgische grondgebied van paardachtigen andere dan degene die deelnemen aan een wedstrijd, een competitie, een tentoonstelling of een training voor een maximale duur van negentig dagen op het Belgische grondgebied. Een uitzondering is voorzien voor dekhengsten, tijdens het dekseizoen en voor paarden die om medische redenen in een kliniek verblijven. Zij mogen langer dan 90 dagen op het grondgebied verblijven, zonder dat zij als definitief ingevoerd beschouwd worden.

Meer info: http://www.cbc-bcp.be/identificatie/

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening in het gemeentehuis en het Sociaal Huis verloopt volgens de normale openingsuren. Door de corona-maatregelen kan u enkel na telefonische afspraak bij ons terecht.

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
sluiten