Maasmechelen hartveilig

Wat doet een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een volautomatisch toestel dat levensbedreigende hartritmestoornissen opspoort, analyseert en eventueel behandelt door middel van een automatische elektroshock.

Iedereen mag een AED gebruiken. Het toestel begeleidt u met gesproken instructies en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is. Handig èn veilig!

Locaties van AED-toestellen in Maasmechelen

Vind hier de locaties van de AED-toestellen

Een AED in jouw buurt?

Scholen en sportclubs in Maasmechelen kunnen een ondersteuning krijgen van het lokaal bestuur om een AED-toestel te plaatsen op een toegankelijke en openbare plaats, zo wordt niet alleen de school of sportclub in kwestie hartveiliger maar ook de hele buurt rondom.

Hartveiligheid is een zaak van en voor iedereen. Ook jij kan je steentje bijdragen! Zie jij een AED-toestel in jouw buurt wel zitten? Spreek een school of sportclub in jouw buurt hierop aan en verwijs hen door naar deze pagina.

Waarom scholen en sportclubs? Omdat scholen en sportclubs vaak verspreid liggen over de hele gemeente. Daarom zijn ze een goede locatie om verschillende AED-toestellen in Maasmechelen in omloop te brengen.

Hoe?

Scholen en sportclubs zamelen zelf via een online fundraising geld in voor een AED-pakket. Hiervoor doen ze beroep op hun leerlingen, personeel, ouders en familieleden maar ook op de buurtbewoners en handelaren die willen sponsoren voor dit project.

Het lokaal bestuur draagt haar steentje bij wanneer de deelnemende scholen en sportclubs aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Het lokaal bestuur werkt hiervoor samen met HeartSaver vzw, die op haar beurt de Maasmechelse scholen en sportclubs ondersteunt met hun projectaanvraag, de online fundraising, plaatsing van de toestellen, …

Informatie en voorwaarden zijn terug te vinden in het reglement.