Parkeren

In Maasmechelen zijn er vier zones waarop het parkeerreglement van toepassing is: 

Blauwe zone

Betalend parkeren

Bewonerskaart

Werknemerskaart

Handelaarskaart

Werken of verhuizen


Blauwe zone

In een blauwe zone mag maximaal 2 uur geparkeerd worden, van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst. 

Deze reglementering is niet van toepassing op de bewoners, werknemers of handelaars die de door de gemeente uitgereikte bewonerskaart, werknemerskaart of handelaarskaart zichtbaar aanbrengen achter de voorruit van het voertuig.

Bewoners, handelaars en werknemers kunnen (behalve voor zone 4 - parking Medisch Centrum) een gemeentelijke parkeerkaart kopen waarmee zij onbeperkt kunnen parkeren in de blauwe zone.

Voor houders van de speciale parkeerkaart (personen met een handicap) geldt de beperking in parkeerduur niet. Deze bestuurders mogen onbeperkt in tijd parkeren in een blauwe zone op voorwaarde dat zij hun speciale parkeerkaart goed zichtbaar achter hun voorruit plaatsen, ter vervanging van de blauwe parkeerschijf.

 

Betalend parkeren

Het betalend parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. 

Tarief winkelcentrum Eisden

  • € 0,10 voor een kwartier
  • € 0,50 voor een half uur
  • € 1,00 voor een uur
  • € 2,00 voor twee uur
  • een forfaitair bedrag van € 20,00 per dag.

Met de parkeerkaart "Maasmechels kwartier" parkeert u gedurende maximum een kwartier gratis. U dient deze schijf zichtbaar aan te brengen achter de voorruit van het voertuig. De parkeerkaart "Maasmechels kwartier" is niet te gebruiken in combinatie met een parkeerticket, is enkel geldig in de betalende zone, dus niet in de blauwe zone of de bewonerszone. De parkerschijf "Maasmechelse kwartier" is voor 1,00 EUR te koop bij Indigo.

Bewoners, handelaars en werknemers kunnen een gemeentelijke parkeerkaart kopen waarmee zij onbeperkt kunnen parkeren in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat).

Het parkeren van voertuigen gebruikt door personen met een handicap is gratis, op voorwaarde dat de speciale parkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit geplaatst wordt.


Bewonerskaart

Inwoners van een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een bewonerskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat). Een bewonerskaart kost 125,00 EUR per jaar. Er kunnen maximaal twee bewonerskaarten per wooneenheid afgeleverd worden.

De bewonerskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de bewonerskaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.


Werknemerskaart

Werknemers die werken in een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een werknemerskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat). 

Een werknemerskaart kost 125 EUR per jaar.

De werknemerskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de werknemerskaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.


Handelaarskaart

Handelaars die een zaak uitbaten in een blauwe zone of zone betalend parkeren kunnen een handelaarskaart aanvragen waarmee zij onbeperkt in de blauwe zone mogen parkeren en in een beperkt gedeelte van de betalende zone (parking Koudenbergstraat). 

Een handelaarskaart kost 125 EUR per jaar. De handelaarskaart is enkel geldig in één van de bovenstaande zones (behalve zone 4) waar het betaald parkeren en/of de blauwe zone-reglementering van toepassing is én waarbij het adres waarvoor de kaart aangevraagd wordt gelegen is in die zone.

Werken of verhuizen 

Bedrijfsvoertuigen (inclusief verhuiswagens en -liften, aanhangwagens, mobiele constructies), die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van langdurige werken in een blauwe of betalende zone, kunnen parkeren tegen betaling van een dagretributie van 7,50 euro

Deze dagretributie wordt op voorhand betaald door de aankoop van een dagparkeerticket via de parkeershop van Indigo.

 

Meer info

Indigo/Streeteo doet de controle op het parkeren in Maasmechelen en zorgt ook voor de aflevering van parkeerkaarten, Maasmechels kwartier en alle informatie met betrekking tot parkeren.

Parkeerwinkel
Kruindersweg 7
T. 089 76 70 85
parkeren.maasmechelen.be@parkindigo.com 

Openingsuren

Maandag

13.00 uur - 16.00 uur

Donderdag

10.00 uur - 13.00 uur 

Vrijdag

14.00 uur - 17.00 uur