Praatcafé dementie

Theatervoorstelling: Mijn hele leven is tijd

Praatcafé dementie
donderdag 12 maart 2020 van 19.00 uur tot 21.30 uur
cafetaria van woonzorgcentrum Heyvis, Rijksweg 106 in Eisden-Maasmechelen.
In verband met de receptie is vooraf inschrijven deze keer noodzakelijk!
Inschrijven tot en met maandag 2 maart via Ann Stevens: ann.stevens@maasmechelen.be of 089 48 28 00.

De tijd is zoek. Er is geen tijd.

Wat als ons hele concept van tijd wegvalt, wat blijft er dan nog van ons over? Zijn wij dan nog wie wij zijn? Kunnen wij ons vrij bewegen tussen verschillende werelden die simultaan aan elkaar bestaan? Hoe verhouden deze werelden zich tot mekaar?

Bij dementie is het begrip tijd vervaagd of heeft het een andere betekenis gekregen. Wat weten we nog of herinneren we ons nog als de tijd ons ontvalt?

Popcorn-Producties vzw, opgericht door Hugo Weerens en Janneke Huizing, heeft vanuit dit gegeven een theatervoorstelling rond dementie gemaakt. Op hun eigen creatieve wijze zullen zij de beleving voorop stellen. Niet de ziekte maar het leven, de humor, liefde en relaties. Van vroeger tot nu. Want tenslotte: Mijn hele leven is tijd!

Na de voorstelling lichten de makers toe hoe het theaterstuk tot stand is gekomen.

Aansluitend krijgen alle aanwezigen een receptie aangeboden ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Praatcafé dementie in Maasmechelen.

Data van de volgende praatcafés:

  • dinsdag 5 mei: ‘Getuigenis van een koppel over jongdementie’ (WZC Heyvis)
  • dinsdag 17 november: ‘Invloed van zorgrelaties op familie’ (WZC Maasmeander)

Een Praatcafé dementie is een bijeenkomst voor familieleden, mantelzorgers en personen die te maken krijgen met dementie.

Telkens staat een ander thema centraal, deskundige sprekers lichten de diverse aspecten van dementie toe. De bijeenkomsten richten zich tot mantelzorgers, en zijn geen vorming voor professionelen.

Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen en uitwisselen van ervaringen. Gewoon luisteren kan natuurlijk ook, het praatcafé is volledig vrijblijvend.

Het praatcafé wordt georganiseerd i.s.m. woonzorgcentrum De Maasmeander.
De toegang tot het praatcafé is gratis.

Meer info

Jana Vankan, sociaal verpleegkundige