Begeleiding om te starten als zelfstandige

Wilt u starten met een zaak in Maasmechelen? Kies voor een locatie in onze centrumgebieden en geniet zo van de voordelen!

Onze centrummanager begeleidt uw opstart van A tot Z mee en ondersteunt u onder meer in beschikbare premies, financiering, vergunningen, verkoop, marketing en meer. De focus ligt op het kernwinkelgebied omdat de centralisatie van de handel zorgt voor een bruisend stadscentrum.

Contact: dienst economie, celeconomie@maasmechelen.be 

Een eigen zaak starten, hoe begint u eraan? Er zijn heel wat organisaties die u met raad en daad bijstaan zoals UNIZO, STEBO, VOKA,… (zie relevante websites).

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft – naast een digitale gids “Altijd onderweg, jouw gids naar succes als ondernemer”, - ook een brochure Mijn eigen zaak – starten met kennis van zaken uitgegeven. Deze brochure biedt een duidelijk overzicht van alle stappen die u moet doorlopen.

De Federale Overheidsdienst Economie heeft eveneens een goede brochure Zelfstandige worden samengesteld. Hier vindt u meer gedetailleerdere informatie zoals vennootschapsvormen, boekhoudkundige en fiscale verplichtingen, verzekeringen….

Financiering

Starten als ondernemer kost geld. Als u op zoek bent naar financiële middelen kan u eens informeren bij uw bank maar er zijn nog andere manieren om aan centen te geraken.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen bundelt op haar website alle subsidies en financieringsmogelijkheden.

Voorts heeft ditzelfde agentschap een brochure Op zoek naar financiering? samengesteld waarin een aantal instellingen worden vermeld waaraan u misschien nog niet direct aan hebt gedacht:

Misschien dat uw idee zo goed is dat u wel geld kan ophalen via crowdfunding. Bekende crowfundingplatformen zijn: