Nevero

Nevero is het taalbedrijf van Susanne Verberk. Ons doel is om cultuur toegankelijk te maken voor wie niet (goed) ziet. Dat doen wij door middel van audiodescriptie. Dat is een techniek waarbij een extra vertelstem wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld een (web)video, tv-programma of film. Die stem beschrijft wat er in beeld te zien is, tussen de dialogen en belangrijke achtergrondgeluiden door.

Audiodescriptie kan ook worden ingezet bij live-evenementen. De audiobeschrijver is dan aanwezig tijdens het evenement en geeft rechtstreeks commentaar. Zo’n evenement kan een theatervoorstelling zijn, maar ook een muziekfestival of processie. De vertelstem die de blinden en slechtzienden horen tijdens het evenement is die van de beschrijver.

Audiobeschrijvers worden ook wel ‘blindentolken’ genoemd. Tijdens live-evenementen maken we vaak gebruik van een bordje met daarop de tekst ‘audiodescriptie – blindentolk’ om aan ziende aanwezigen duidelijk te maken wat we doen.

Tot slot werken steeds meer museums een aangepaste audioguide uit die ook bruikbaar is voor blinde en slechtziende bezoekers. Naast de standaardinformatie die bij de werken hoort, krijg je ook levendige beschrijvingen van de kunstwerken. Als het museum 'voelelementen' ter beschikking heeft, worden deze ook beschreven. Vaak bevat een inclusieve audiogids ook instructies om de weg te vinden.

Werk je aan een audiovisueel project waarbij audiodescriptie een meerwaarde kan zijn? Of wil je er meer over leren tijdens een korte opleiding? Neem dan zeker contact op!

Contactgegevens

Adres
Ridderstraat 12 , 3630Maasmechelen
T
089 76 76 20
F
089 76 76 20
E-mail
susanne@nevero.be
Website
http://www.nevero.be
Handelsregister
0558.806.409

Contactpersoon

Susanne Verberk

Openingsuren

Op afspraak