Kamerwonen

De gemeente Maasmechelen maakt werk van goed wonen voor al haar inwoners. Dit betekent dat alle woningen moeten voldoen aan een aantal basisvereisten van stabiliteit, bouwfysica, veiligheid en minimaal comfort. Dit geldt ook voor kleinere woonvormen zoals kamers. Daarom werd een gemeentelijk kamerreglement opgesteld, om te zorgen dat ook huurders van deze kamers kwaliteitsvol kunnen wonen.

Voor wie?

Het kamerreglement is van toepassing op alle kamers en kamerwoningen op grondgebied van de gemeente Maasmechelen. Een kamer is een niet-zelfstandige woning. Dit houdt in dat minstens één van de 3 basisfuncties ontbreekt in de kamer: een bad of douche, een toilet of een keuken. Een kamerwoning omvat alle kamers en de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. 

Voorwaarden

Elke eigenaar/verhuurder heeft een uitbatingsvergunning nodig om kamers te verhuren. De uitbater moet zorgen dat het gebouw, de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes voldoen aan de nodige kwaliteitseisen. Als hieraan is voldaan, wordt een uitbatingsvergunning verleend en mogen de kamers verhuurd worden.

Meer info

VERHUURDER/EIGENAAR

HUURDER

Omgeving - Huisvesting

Adres
Binnenhof 43630Maasmechelen
T
089 76 96 79
E-mail
wonen@maasmechelen.be
Website
www.maasmechelen.be

Openingsuren

Vandaag

zijn wij open van 9 u tot 12 u & 14 u tot 16 u

Morgen

zijn wij open van 9 u tot 12 u & 14 u tot 16 u
Meer openingsuren