Kamerwonen

De gemeente Maasmechelen maakt werk van goed wonen voor al haar inwoners. Dit betekent dat alle woningen moeten voldoen aan een aantal basisvereisten van stabiliteit, bouwfysica, veiligheid en minimaal comfort. Dit geldt ook voor kleinere woonvormen zoals kamers. Daarom werd een gemeentelijk kamerreglement opgesteld, om te zorgen dat ook huurders van deze kamers kwaliteitsvol kunnen wonen.

Voor wie?

Het kamerreglement is van toepassing op alle kamers en kamerwoningen op grondgebied van de gemeente Maasmechelen. Een kamer is een niet-zelfstandige woning. Dit houdt in dat minstens één van de 3 basisfuncties ontbreekt in de kamer: een bad of douche, een toilet of een keuken. Een kamerwoning omvat alle kamers en de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. 

Voorwaarden

Elke eigenaar/verhuurder heeft een uitbatingsvergunning nodig om kamers te verhuren. De uitbater moet zorgen dat het gebouw, de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes voldoen aan de nodige kwaliteitseisen. Als hieraan is voldaan, wordt een uitbatingsvergunning verleend en mogen de kamers verhuurd worden.

 

Meer info

VERHUURDER/EIGENAAR

HUURDER

Coronamaatregelen voor Maasmechelen

De dienstverlening van het Lokaal bestuur blijft gegarandeerd, maar is aangepast aan de voorschriften rond sociale afstand.

De deuren van het Gemeentehuis en Sociaal huis zijn gesloten. Er wordt gewerkt op afspraak!
Telefonische bereikbaarheid op werkdagen:
09.00 uur – 12.00 uur | 13.00 uur – 16.00 uur

Gemeentehuis
T 089 76 96 10
Sociaal Huis
T 089 48 28 00

Attesten en uittreksel nodig? Maak gebruik van het e-loket.
Op www.maasmechelen.be/corona vindt u actuele informatie.

Lees hier over de maatregelen inzake het coronavirus
alert-box-close-text